KOSTHOLD

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at kosthold er viktig. For å være ærlig har jeg ikke brydd meg særlig om kostholdet mitt i det hele tatt, helt til nå nylig. Har alltid spist mye dritt, masse godteri når jeg vil, og ikke brydd meg om hva som er sunt. Nå prøver jeg å tenke litt på hva jeg spiser, og om jeg får lyst på godteri tenker jeg at jeg bare kan vente til helga. Driver ikke med noen dietter eller noe sånn, men jeg passer enkelt og greit på hvor mye usunt jeg spiser. Har begynt å spise mye frukt for eksempel; noe som gjør at jeg ikke får lyst på godteri. I starten er det ganske vanskelig med godtesuget, men etter kanskje to uker begynner du å bli vant til kostholdet. 

Som mange andre ungdommer for tiden, har det blitt veldig vanlig å spise hele tiden. Man spiser hver gang man kjeder seg, uansett om man er sulten eller ikke. Jeg prøver å passe litt mer på det nå, og har funnet et lite tips som kan gjøre at man spiser "mindre". Kutt opp maten i flere biter, slik at du lurer hjernen din til å tro at du spiser mer. Del brødskiven opp i to eller fire biter, slik at det ser mer ut. Spiser du kjøtt, så skjær opp kjøttet i små biter før du begynner å spise. På den måten tror du at du har spist mer når du er ferdig. Smart, ikke sant? 

Når det gjelder hva man burde spise for å ha et bra kosthold, så vet jeg egentlig ikke. Jeg kan jo tenke meg til hva som er sunt og usunt, men jeg er faktisk så utrolig dårlig på dette med karbohydrater, vitaminer, proteiner og fett osv. Jeg klarer ikke å sette meg inn i det, hva som er bra for kroppen og hvilke matvarer som inneholder de forskjellige gruppene osv. Driter faktisk i det. Pleier bare å variere litt hva jeg spiser til middag. Kjøtt, fisk, grønnsaker, poteter osv, og som mellommåltid spiser jeg gjerne brød/knekkebrød, nøtter, frukt osv. Jeg er med andre ord ingen kostholdsekspert, haha.

 

På en bursdag siste skoledag før sommeren. I stedet for pizza, pølse ol., spiste vi tapas, som jeg vil tro er relativt sunt i forhold til hva som pleier å bli servert. Kjempegodt og enkelt å lage.

 
Én kommentar

anonym

05.10.2012 kl.19:24

fin bursdag

skulle ønske jeg

ble bedt

...

Skriv en ny kommentar

,


    Jeg heter Helene Hammer og er ei jente på 17 år fra Trondheim. Bloggen ble opprettet pga et skoleprosjekt, og skal handle mest om trening. Bare spør om det er noe du lurer på.

    + Legg meg til som venn


Kategorier

Blogg


Arkiv

Oktober 2012 September 2012

hits